"Proef" workhop

Gepubliceerd op 25 oktober 2020 om 08:35

Dit is een van de mooie halsters die gemaakt is voor het Schleich paardje

F2.8 - 1/80 sec - 400 ISO - 105 mm Macrolens

 

Ook dit is een voorbeeld wat ze maakt. Ontzettend leuk voor mij om een keer haar werk te zien.

F2.8 - 1/100 sec - ISO 250 - 105 mm Macrolens

 

Als laatste nog een creatieve foto gemaakt met een Pentacon vintage lens. Dit is een boomblad bedekt met druppels. Het effect door de Pentacon lens is heel er mooi!! 

1/100 sec - ISO 800 - 50 mm Pentacon lens

 

"Proef" workshop

 

Vandaag heb ik voor het eerste een workshop gegeven. Omdat ik nog niet helemaal weet hoe en wat ik precies wil gaan doen heb ik er een "proef" workshop macrofotografie van gemaakt.

 

Het idee is om workshops ( kleinschalig ) te gaan geven aan mensen die echt beginner zijn en foto's maken met de camera op de automaat stand. Voor mensen die graag iets meer willen weten over de instellingen van de driehoek ISO, sluitertijd en diafragma.

 

De locatie de we gekozen hadden was het Mastbos. Vooral nu in de herfst een schitterende locatie waar voldoende te vinden is om met macrofotografie aan de slag te gaan.

 

We zijn begonnen door lekker op ons gemakje onder het genot van een kopje thee  de mogelijkheden van de camera te bespreken. Helaas konden we niet dit niet in een eetgelegenheid doen, dus hebben we geïmproviseerd en zijn in de auto blijven zitten. Uiteraard hebben we besproken waar we de focus op gaan leggen. Ze maakt voor Schleich-paarden o.a. halsters en dekens. En wilde graag wat ideeën voor product foto's. Verder zouden we wat foto's gaan maken van paddenstoelen en andere mooi objecten die we hopen tegen te komen.

 

Na het bespreken zijn we gaan wandelen om eerst de omgeving in ons op te nemen.

 

We zijn begonnen met de mooie paddenstoelen. Eerst wat foto's gemaakt om te kijken wat de macrolens doet. Daarna  met wat tips en trucs hebben we nog wat foto's gemaakt. Met hele leuke resultaten. En als laatste hebben nog een vintage lens uitgeprobeerd om te kijken wat het effect van deze lens doet.

Ik had mijn Pentacon lens bij me. Deze geeft altijd een heel mooi bokeh!

 

Als laatste zijn we wat dingen gaan uit proberen met de paardjes en poppetjes in combinatie met de paddenstoelen.

 

Aan het einde hebben we wat foto's besproken en na het bewerken heb ik de mooie resultaten gekregen om hier op mijn site te mogen plaatsen.

 

Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vond om deze workshop te geven. Heb er zelf ook weer wat van geleerd en hoop binnenkort nog een "proef" workshop te kunnen geven.

 

Mocht je het leuk vinden om te zien wat er voor de miniatuur model-paardjes gemaakt wordt neem dan een kijkje op haar Instagram account: https://www.instagram.com/schleich.sief/

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.